Üdvözlet

Szívélyes  üdvözlet:

 

1 thoughts on “Üdvözlet

  1. FJ Szerző

    Kedves Tiszteletes Úr!

    Először is kívánok a 2011. évre minden jót, örömöt, boldogságot Önnek és családjának!

    A karácsonyi ünnepeket T….n töltöttük, év végi pihenésünket otthon élveztük. Egész kis vakációra mentünk, mivel a szabadságunkat nyáron nem tudtuk kivenni. P…….n is voltunk 4 napot, a t….i líceumi volt osztálytársaim egy részével nagyon kellemes, víg együttléttel ünnepeltük meg a szilvesztert. Sok feledhetetlen pillanatot éltünk át, pl. amikor nylon zsákon csúszkáltunk le a hegyoldalról! Mint a régi szép időkben…. Nagyon jó érzés ezekkel az emberekkel évenként találkozni és együtt lenni pár napot, szilveszterkor, amely már szinte hagyomány lett köreinkben immár 3. éve. Érdekes ez, hogy az ember talál itt is, ott is barátokat, de a líceumi osztálytársak azok mindig közelebb állnak a szívünkhöz. Olyan szeretettel és boldogsággal találkozunk egymással, hogy sajnos ilyent erre fele nem lehet tapasztalni. Irigyelnek is ezért a munkahelyemen. És utána a sok kép visszanézése mindig feltölt erővel.

    2010. évben mindkét gyermekem államvizsgázott, diplomát szerzett. A fiam nem tudott elhelyezkedni és kiment Angliába dolgozni (természetesen nem azt csinálja, amiért tanult). Kérdezte, mit szólunk hozzá? Én mondtam: annak idején mi átjöttünk, léptünk, reméltük, hogy egy jobb életet tudunk mindnyájunk számára biztosítani itt Magyarországon, de sajnos nem így néz ki. Eddig még ment ahogy ment, de mind nehezebb és nehezebb. Munkahelyeink még megvannak, de sajnos mint mindenkinek nekünk is évről évre növekvő feladat elvégzéséért ugyanannyi kereset jár már évek óta. Valami nagyon sántít ebben a mai világban, én csak azért imádkozom, hogy kis családom egészségben, mindenhol helytállva vészelje át ezt a remélhetőleg átmeneti zűrös, nehéz, kilátástalan időszakot.

    Én a T……i P…….i ……ban dolgozom mint gazdasági vezető és mondhatom, hogy igen nehéz évet hagytunk hátra, de sajnos még nehezebb lesz az idei. Egyre csökkenő állami támogatásból kell megélnünk, igen nehéz időszak előtt állok, melyben a testület által elfogadható forráshiányos költségvetést kell összehoznom. Következik a viták idegfeszítő időszaka. A változást amit a naivabbak reméltek ebben a szférában nem kaptuk meg. Sőt. Létszámleépítéssel kell számolnunk a költségvetésben, hogy az óriási nagy mínuszt valahogy csökkentsük.

    A reményünket nem veszítjük el, és családommal együtt végezzük dolgainkat és köszönetet mondunk a jó Istennek mindazért amink van.

    Üdvözlöm szeretettel,

    F J.

Van hozzáfűznivalója? Tegye meg nyugodtan!