Tizenhatezredik látogató

A blog bejegyzések összes megtekintése: 2011-07-15

123

Lassan közeledik a 16000-ik látogató a honlapomon 2010. november 7 óta. Ismételten kimondom, hogy ezért csakugyan büszkeség tölt el, hiszen jobb látogatottsága van a naplómnak, mint az egyházközségnek. Korábbi bejegyzéseimben utaltam a látogatásokkal kapcsolatos kérdésekre, most azért közlök újabb táblázatokat, mert így szemügyre veheti a kedves látogató, hogy egy átlagosnál magasabb látogatási napon mire is kíváncsiak az emberek.

Nézzük csak azokat a kattintásokat, melyek az első helyen szerepelnek:

1). A dolgozatok állnak eszerint az első helyen. Huszonhaton voltak kíváncsiak arra, hogy mi is található a dolgozat oldalon. Természetesen, amennyiben valaki rákattint, akkor eléje tárul a teljes paletta. Erről az oldalról egyértelműen kiválaszthatja a neki tetszőt és egyetlen kattintással átugorhat az adott dolgozat elolvasására.

2). A második helyezést az egyházközségi történetírás kapta. Lehet ebben valamilyen szinten megtévesztő a címzés, hiszen minden további nélkül arra is gondolhatnak sokan, hogy a debreceni egyházközség történetéről van szó. Tekintettel arra, hogy ez a saját honlapom, így egyértelmű, hogy azoknak az egyházközségnek a történetére utalok, melyeket feldolgoztam, vagy részben megírtam könyv, vagy éppen dolgozat (Csegez) formájában.

3). A harmadik helyen a temetési beszédek állnak. Engem is meglepett ez az érdeklődés. Sejtem, hogy mi lehet ennek oka, de egyelőre nem mondom ki. Tény, hogy amennyiben valakit komolyabban érdekelnek a temetési beszédek, akkor én úgy vagyok ezekkel, hogy inkább tologatom ezek közlését, hiszen nemcsak személyes gondolatok vannak bennük, hanem elég sok szomorúság, könny és fájdalom is.

4). A negyedik helyen az ún. #2983 (untitled), vagyis a Honlapom: https://papgylaszlo.wordpress.com/ címe áll. Ezen nem is csodálkozom, hiszen elég sok helyen megjelenik hivatkozásként a honlapom címe és így bárhonnan érkezhet rá egy kattintás. Sőt, azt is hangsúlyozom, hogy amennyiben ez utóbbira összpontosítok, akkor nem is sok egy nap alatt a 6 kattintás.

5). Az ötödik pontban az egyházzal kapcsolatos történetírás foglalkoztatja a látogatókat. Elmondhatom, hogy volt szerencsém több alkalommal is dolgozatot írni az egyházról és így ma már saját dolgozataimként tehetem közkinccsé azok számára, akik kíváncsiak egyházunk múltjára.

6-7). A hatodik és hetedik helyet egyformán öt-öt kattintással a személyekről szóló történetírásaim, illetve a magánvideók foglalják el. Lehet, hogy ebben némi kíváncsiskodás is benne lehet, hiszen a honlapon közzétett személyeken kívül még másnak is megírtam a rövid történetét. A kövendi esetben három lelkészét, a bágyoniban, illetve a szentábrahámiban viszont egy-egy töredéket adtam az illető lelkész élettörténetéről. Nem tartom kizártnak, hogy a későbbiekben ezen személyekről is közzéteszek egy-egy ismertetőt.

8). A nyolcadik helyen áll a beszédek iránti érdeklődés. Azt mondhatom, hogy talán jobban szeretném ezt valahol előbb találni, de így sem elhanyagolható a kíváncsiság.

9). Napi három kattintással szerepel Forgács Sándor – gyászbeszéd , ami több szempontból is érdekes. Az általam kiemelésre méltó az a tény, hogy nem telik el egyetlen nap sem, hogy valaki ne olvasná el ezt a temetési beszédet. Nem tudom, hogy mi áll ennek hátterében. Talán a google keresőbe beírt (temetési) beszédnek köszönhetően kerül valahol az első helyekre a hivatkozás, ami miatt aztán érdemesnek is találják arra, hogy rákattintsanak.

Amint a fenti kimutatásból is kiderül 4 X 2 kattintás erejéig történelmi vonatkozású kérdések érdeklik a látogatókat. A teológia köréből ketten a barátságot választották olvasmánynak, majd ismét ketten a beszédekben kerestek érdekességet maguknak. A három utolsó helyen ismételten a https://papgylaszlo.wordpress.com/ címet választották, ketten a székely rovásírást nézegették, illetve az azzal kapcsolatos tudnivalókat és fordítási oldal-lehetőségeket vizsgálták, majd végül a személyes oldalon keresgéltek.

Cím

Nézetek

1. A szombatos mozgalom

1

2. Fegyelmezés a bágyoni unitárius egyházközségben

1

3. Az unitárius elnevezés

1

4. Simén Domokos

1

5. Unitárius álláspont

1

6. Bözödújfalu

1

7. Gazdálkodási fegyelemtartás

1

8. Unitarizmus

1

9. Ellentéthelyzetek és azok kezelése Bágyonban, a 17. századtól

1

10. Az Erdélyi Unitárius Egyház

1

11. Hit és vallás

1

12. Jézus tanítása

1

13. Balázs Ferenc

1

14. Útmutató az Újszövetség unitárius gondolataihoz

1

15. Unitárius hitelvek

1

16. Ezredvégi kereszténység

1

17. Útmutató évszámok

1

18. Szertartás

1

19. Örökélet

1

20. Unitárius örökségünk – Nagyvárad – Bihar

1

21. Bágyon: 1848

1

22. Az Unitárius Egyház istentisztelete és szertartásai

1

23. Próféta

1

24. Leányegyházközségek

1

25. Október 6.

1

A fenti kimutatásból kiderül, hogy nem éppen nyerő (25) számban jelentkezett a kedves olvasóknál a történelmi és rendszeres teológiai iránti érdeklődés. Itt most nem bocsátkozom a részletekbe, hiszen egy-egy hivatkozás kiválasztása esetén, vagy egy újabb kattintással ismételten olvashatóvá válik a közzétett anyag. Ehhez továbbra is kellemes időtöltést kívánok.

Az utolsó csoportosításban azokat a kattintásokat rendeztem, melyek valóban a legkevesebb számmal jelentek meg a honlapom statisztikai oldalán. Amint látható, két-két esetben a beszédekre, a megjelent Simén Domokos könyvre, valamint adventi és idézettel kapcsolatos bejegyzésre voltak kíváncsiak az olvasók. Végül egy-egy olvasatot megérdemelt a székely rovásírás a kettős állampolgársággal kapcsolatos oldal is.

Nagyjából a fenti kép rajzolódott ki 2011. július 15-én, lassan közeledve a 16000-ik látogatói számhoz. Én köszönettel fogadom mindenki látogatását. Természetesen törekszem arra, hogy egy-egy kattintást követően minél jobban láthatóvá váljon a honlapomon közzétett anyag. Ez akkor lenne teljes mértékben működőképes, amennyiben az üzenő falon, vagy az utolérhetőségek némelyikén őszinte visszajelzések érkeznének arra vonatkozóan, hogy mit kellene változtatnom a Honlapon azért, hogy minél könnyedébb és mások rendszerének is megfelelő legyen a tájékoztatás.

Még egyszer köszönöm mindenki látogatását!

Debrecen, 2011-07-16-án

Atyafiságos tisztelettel:

Pap Gy. László