Üzenet Szaúd-Arábiába

Kedveseim!

Nagy örömmel tölt el, hogy ilyen távoli országból is magas fokú érdeklődést mutattok az egyházközség élete iránt. Bár csak lehetnétek közelebb, hogy őszinte tisztelettel és szeretettel a keblemre öleljelek, hiszen nekem – hozzátok képest jól van dolgom. Az itthon hagyott szeretteitek szinte naponta felkeresnek kérdéseikkel, hogy nincs-e valamire szükségünk, jól megy-e sorunk és van-e még valaki, aki minden ok nélkül bántana.

 

Ilyen jól nem volt dolgunk soha ebben az életben. Azt mondhatjuk, ha nem lenne, amit megegyünk, akkor is boldogok lehetnénk, hogy ennyi szeretettel vesznek körül bennünket a ti szerető, itthon hagyott társaitok. Őszintén úgy érzem, hogy alig várták eltávozásotokat, hogy kimutathassák irántunk érzett szeretetüket.

 

Velük együtt kívánjuk, hogy egészségesen és megtérve térjetek vissza. Ha pedig nagyon megtetszene az ország, ahol most vagytok, talán azt is elviseljük, ha végleg kinn maradtok. Csak azt sajnáljuk, hogy nincs unitárius gyülekezet, ahol őseitek hagyományai szerint imádkozhatnátok továbbra is értünk, itthon, otthon maradtakért.

 

Sajnálunk, hogy nélkülünk kell meglegyetek odakinn.

 

Tisztelőtök, aki sokat gondol rátok:

 

Pap Gy. László